Baron til Danmark

Avlsleder Martin Klavsen har sammen med Jens Meyer været på udkig efter spændende tilføjelser til dette års hingstekollektion, så da muligheden for at erhverve gangartsfænomenet Baron bød sig, slog de til og indkøbte hingsten hjem til Blue Hors

Baron til Danmark

Blue Hors Baron

Baron er en fantastisk hingst, der uden problemer overbeviste både Jens og jeg om sin evner i både avl og sport. Der er ingen tvivl om at han bliver en spændende tilføjelse til årets hingstekollektion - og vi er begejstrede for muligheden for snarest muligt at kunne præsentere ham for alle vores avlere og det danske publikum

Avlsleder Martin Klavsen

Baron, der er efter BenicioSir Donnerhall IFriedenfürst, er fra 2013 og måler 170 cm. Han er avlet af Albrecht Middelkampf i Tyskland, er konstateret WFFS negativ og kommer til at være opstaldet på Blue Hors, hvor han vil være tilgængelig på kølesæd.

Baron er ud af en hingstelinje, der er kendt for at nedarve ridelighed, dressurtalent, ubegrænset bevægelsespotentiale med maksimal skulderfrihed og bagbensaktivitet samt elasticitet og ridelighed i særklasse. Han er ligeledes far til flere højtkårede hopper og hingste som blandt andre den hannoveranerkårede hingst Bachelor samt vores egen hoppe Bonsai (BaronRoyal ClassicWolkentanz II), der er opdrættet af Irmgard Schmidt og som blev kåret som fløjhoppe og ‘Dagens Bedste Hoppe’ ved Hannoveraner hoppekåringen i Grindsted med karakteren 9 for skridt, 9 for trav, 10 for galop, 9 for ridelighed og 9,5 af testrytter. Netop Bonsai har været særdeles medvirkende i købet af Baron, da hoppen fra en tidlig alder har bjergtaget hele personalet på Blue Hors for sine ubegrænsede evner.

Baron – Nu tilbage i Danmark!

Baron startede sin karriere i Danmark i foråret 2016, hvor han opnåede kåring i Dansk Varmblod ved hingstekåringen i Herning. Herefter bestod han, i forlængelse af sin kåring, sin 10-dages-test, ligesom han i efteråret 2016 også bestod sin 35-dages-test. I foråret 2017 opnåede han sin endelige kåring i Dansk Varmblod i Herning, hvor kun tre andre 4-års hingste, udover Baron, opnåede endelig avlsgodkendelse.  Ved alle lejligheder overbeviste Baron både dommere og publikum med sin høje grad af ridelighed, interiørværdier og tre mere end fremragende grundgangarter.

Baron har indtil nu været en del af hingstekollektionen hos Gestüt Westfalenhof som deres arvetager for Belissimo M, men nu er han tilbage på danske hænder og vi er meget begejstrede for købet.

Bonsai (Baron - Royal Classic - Wolkentanz II)

Præstationsafstamning i særklasse

Faderen, Callaho’s Benicio, er en af de bedste sønner efter tophingsten Belissimo M. Benicio har vundet det tyske Bundeschampionat for 6-årige dressurheste, sejret i op til Intermediare II dressur samt opnået totalscoren af 9.88 point ved sin materialprøve i Schliekau med bl.a. 10 for skridt, trav og galop. Farfaren Belissimo M er hingsten bag Grand Prix-heste som Isabell Werths Bella Rose og de kårede Grand Prix-sønner; Biedermeier, Bestseller Royale, og Barclay 20.

Baron og avlsleder Martin Klavsen

Barons mor, Snoopje, er også mor til Die Baroness og hingsten Best Dancer, der begge har vist sig særdeles godt i de tyske unghesteklasser med blandt andet en bronzemedalje til Best Dancer ved hannoveranerforbundets 4-års championat i Verden 2021. I den videre hoppestamme findes den kårede Grand Prix-hingst, Golden Sky, der er helbror til Barons oldemor, Groehnloh. Groenloh er ligeledes mor til Blue Hors Hotline-datteren Heidi Im Gluck, der har konkurreret på Grand Prix-niveau. I hoppestammen findes også flere kårede hingste samt succesfulde afkom på S-niveau i begge discipliner – blandt andre Alabaster-sønnen Athletic Dreamboy, Abajo-afkommet Aspe og Lustig efter Lucius XX

Morfaren er Sandro Hit-sønnen, Sir Donnerhall I, der udover at bevise sit værd som morfar igennem Baron og dennes søskende, også har leveret adskillige topauktionsheste, præmiehingste, verdensmestre for unge dressurheste og kårede hingste og hopper, bl.a. OLD-fløjhingsten Sir Heinrich, bronzemedalisten Stanfordog den dobbelte verdensmester for ungheste, Sa Coeur (2012 og 2013), der blev solgt for 2.3 mio. € på PSI auktionen i 2012. Mormorsfar, Trakehner elitehingsten Friedensfürst, bidrager ikke kun med vigtige forædlende blodkomponenter i Barons stamtavle, han var også en særdeles succesfuld dressurhest under Nicole Uphoffog Lisa Wilcox i svær dressur på internationalt plan. På grund af hans sportslige succeser og kvaliteten af hans afkoms resultater, blev Friedensfürst tildelt titlen som elitehingst i 2003.

I den videre stamtavle findes Grundstein I, der også var succesfuld i Grand Prix dressur. Med Grundstein I bærer Baron den værdifulde Grande-blodlinje. Ydermere er Barons blodlinje også præget af forædlerblodet fra Black Sky XX, der kan betragtes som grundlæggeren af den XX-linjen, der især er blevet kendt gennem Black Sky XX-sønnen, avlshingsten, Bolero.